Dilluns - Divendres 8:00 a 13:00 h - 15:00 a 19:00 h | Dissabtes 8:00 a 13:00 h
Truca’ns o envia’ns un WhatsApp

5 errors comuns a l’hora de comprar maquinària industrial i com evitar-los

Adquirir maquinària industrial és una inversió significativa que pot determinar l’èxit o el fracàs d’una empresa. Tot i això, és fàcil cometre errors en aquest procés que poden resultar costosos a llarg termini. A Vallsmadella, distribuïdors de maquinària industrial i de construcció de marques líders com Ammann, Dagartech, Develon, Manitou, Gehl, Hammer Europe i Noblelift, t’ajudem a evitar aquests errors comuns a l’hora de comprar maquinària industrial.

1. No avaluar les necessitats reals del teu negoci 

Un dels errors més comuns a l’hora de comprar maquinària industrial és no fer una anàlisi detallada de les necessitats reals de l’empresa. Adquirir maquinària sense tenir en compte la capacitat de producció, el tipus de materials que es manegen i els requisits específics de l’operació pot portar a comprar equips inadequats o sobredimensionats.

Com evitar-ho

– Realitza un estudi intern: avalua a fons les necessitats de producció i operació de la teva empresa. Considera els tipus de feines que faràs, la freqüència d’ús i les condicions de l’entorn de treball.
– Consulta amb experts: si tens dubtes, recorre a experts o assessors que et puguin guiar en l’elecció de l’equip més adequat.

2. Ignorar els costos de manteniment i operació 

És fàcil enfocar-se només en el preu de compra de la maquinària, però ignorar els costos de manteniment i operació pot ser un error costós. Equips que requereixen un manteniment constant o que consumeixen molta energia poden augmentar considerablement els costos operatius a llarg termini.

Com evitar-ho

– Analitza el cost total de propietat (TCO): a més del preu inicial, considera els costos de manteniment, reparacions, consum d’energia i recanvis.
– Selecciona equips eficients: opta per maquinària que ofereixi un equilibri entre cost inicial i costos operatius a llarg termini.

3. No considerar la compatibilitat amb l’equipament existent 

Un altre error freqüent és comprar maquinària sense verificar si és compatible amb l’equipament existent a l’empresa. Això pot causar problemes d’integració, reducció de l’eficiència i fins i tot danys en altres equips.

Com evitar-ho

– Verifica la compatibilitat: abans de comprar, assegura’t que la nova maquinària sigui compatible amb els teus sistemes i equips actuals. Això inclou sistemes de control, dimensions i capacitat de càrrega.
– Consulta amb el proveïdor: treballa de prop amb el teu proveïdor per assegurar que el nou equip s’integri sense problemes a la teva operació.

4. Subestimar la importància del suport tècnic i la garantia 

Algunes empreses cometen l’error de no considerar el nivell de suport tècnic i la garantia oferta en comprar maquinària industrial. Sense un bon servei postvenda, els temps d’inactivitat a causa de fallades tècniques poden ser llargs i costosos.

Com evitar-ho

– Avalua el suport de postvenda: abans de comprar, investiga el nivell de suport tècnic que ofereix el proveïdor. Assegura’ que disposen d’un equip tècnic capacitat i que tenen recanvis disponibles.
– Revisa les condicions de la garantia: llegeix detingudament les condicions de la garantia per entendre què cobreix i durant quant de temps.

5. No considerar el futur creixement de l’empresa 

Comprar maquinària només amb les necessitats actuals al cap i sense considerar el creixement futur de l’empresa és un error que pot portar a inversions poc rendibles. La maquinària que satisfà les necessitats d’avui es pot quedar curta en un futur pròxim.

Com evitar-ho

– Planifica a llarg termini: considera el potencial creixement de la teva empresa i com la nova maquinària s’adaptarà a aquestes necessitats futures.
– Opta per maquinària escalable: inverteix en equips que puguin ser ampliats o que siguin prou versàtils per adaptar-se a diferents nivells de producció.

Compra intel·ligent, èxit assegurat 

Evitar aquests errors en comprar maquinària industrial és crucial per assegurar una inversió intel·ligent i duradora. A Vallsmadella, entenem la importància de prendre decisions informades i us oferim l’assessoria necessària per triar l’equip adequat. Amb el nostre suport, pots estar segur que la teva inversió contribuirà al creixement i èxit de la teva empresa.

BOADELLA VALLSMADELLA – Distribuidor oficial de maquinària industrial i agrícola 

Preparat per fer una compra intel·ligent? Visita’ns i descobreix com et podem ajudar a evitar aquests errors i a triar la maquinària perfecta per a les teves necessitats industrials!

Comparteix:

Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en pinterest
Pinterest
Compartició en linkedin
LinkedIn

Podria interessar-te...

martells hidràulics

El rol dels martells hidràulics en grans projectes de construcció

En els grans projectes de construcció, els martells hidràulics s’han convertit en una eina imprescindible, ja que permeten dur a terme tasques de demolició, excavació i perforació amb rapidesa i precisió. A Vallsmadella, com a distribuïdors d’equips de construcció d’alta qualitat, oferim martells hidràulics de la reconeguda marca Hammer Europe, líders en durabilitat i rendiment.

grups electrògens Dagartech

Com els grups electrògens redueixen el temps de parada a obres

En qualsevol projecte de construcció, una de les preocupacions principals és minimitzar el temps de parada. Les interrupcions poden generar retards significatius i, a la llarga, augmentar els costos operatius. En aquest context, els grups electrògens juguen un paper crucial, especialment en entorns on el subministrament elèctric és inestable o inexistent.

Maquinària compacta vs. pesant: com escollir la millor opció

Escollir entre maquinària compacta i maquinària pesant és una decisió clau en qualsevol projecte de construcció o industrial. Ambdues opcions tenen els seus avantatges i limitacions, i l’elecció correcta pot marcar la diferència en l’eficiència, els costos i els terminis d’una obra.

La versatilitat de les minicarregadores GEHL: eines essencials a la construcció

Al món de la construcció moderna, l’eficiència i la versatilitat són clau per a l’èxit de qualsevol projecte. Les minicarregadores GEHL s’han convertit en eines indispensables gràcies a la seva capacitat per adaptar-se a una àmplia varietat de tasques. Per això, a Vallsmadella confiem en GEHL, una marca reconeguda per la innovació i la qualitat.

🛻 Necessites ajuda?